RatsastusterapiaFysioterapeutti Tiina Leinonen on  suorittanut ratsastusterapiatutkinnon  Suomen Ratsastusterapeutit ry.n ja Ypäjän Hevosopiston järjestämässä vaativassa kolmevuotisessa koulutuksessa.

Alla olevasta linkistä näet Tiinan päättötyönä tekemän esittelyvideon ratsastusterapiasta.

Ratsastusterapiaopintojen päättötyö, julkaistu 10.12.2017. Tekijät Tiina Leinonen (fysioterapeutti) ja Emmi Niskanen, sosionomi (AMK) 

Ratsastusterapia on koulutetun ratsastusterapeutin ja terapiatyöhön koulutetun hevosen yhdessä toteuttamaa kokonaisvaltaista kuntoutusta. Ratsastusterapia on toiminnallinen terapia, jossa ihmisen keho ja mieli ovat jatkuvassa kosketus-, liike- ja tunnevuorovaikutuksessa hevosen ja sen elinympäristön kanssa.

Ratsastusterapiassa käytetään hyväksi hevosen liikkeen terapeuttisia ominaisuuksia. Hevosen selässä istuvalle asiakkaalle käyntiliike tarjoaa lähes täysin ihmisen kävelyä vastaavan liikkeen. Lämpö, liike ja rytmi antavat mahdollisuuden erilaisiin aistikokemuksiin. Esimerkiksi hevosen karva ja varusteet mahdollistavat tuntoaistimuksia ja liikkuvan hevosen selässä istuminen tuottaa tasapainoaistimuksia. Myös hevosen kanssa luonnossa liikkuminen mahdollistaa monenlaisia voimauttavia kokemuksia, joihin asiakkaalla ei välttämättä ole arjessa muuten mahdollisuuksia. Terapian toteutukseen voidaan tavoitteiden mukaan sisällyttää myös hevosen taluttamiseen, hoitoon sekä käsittelyyn liittyviä toiminnallisia harjoituksia.

Ratsastusterapia on osa asiakkaan kokonaiskuntoutusta. Terapialle sovitaan yhdessä yksilölliset tavoitteet asiakkaan ja muun kuntoutusryhmän kanssa. Tavoitteet voivat asiakkaan tarpeista riippuen olla mm. motoristen taitojen, kehonhahmotuksen, toiminnanohjauksen tai vuorovaikutustaitojen kehittyminen.

TERAPIAHEVOSET

Terapiahevosen rooli on erityisen tärkeä. Hevosen tulee olla luonteeltaan rauhallinen, vuorovaikutukseen hakeutuva ja ystävällinen. Lisäksi sen liikkeiden puhtus, symmetrisyys ja oma fyysinen terveys ovat ensiarvoisia terapeuttisten vaikutusten aikaansaamiseksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisätietoja:

p. 03 - 6372 923 tai yhteydenottolomakkeella